Een tweeluik met Lion en Bobbi voor een met graffiti bespoten muur. In het midden staat de tekst “geleidekampioen” verticaal geplaatst.

De Geleidekampioen

Klik hier om alle blog posts over de Geleidekampioen te lezen!

Lion en Bobbi op een zandpad op de hei

Toen ik mijn geleidehond kreeg, merkte ik dat ik van alle kanten vragen kreeg over mijn geleidehond. In de tijd dat Serge zijn hond kreeg viel het me ook al op dat mensen meer belangstelling tonen als dat je met een stok loopt. Omdat ik het leuk vind om te schrijven en zo vaak leuke vragen kreeg, leek het me een leuk idee om een pagina te beginnen voor onze geleidehonden. Voor onze katten heb ik dit ook een tijd gedaan en de verhalen rolden letterlijk uit mijn toetsenbord.

Bobbi in haar geleidetuig
Bobbi ligt op de grond en kijkt naar de camera. Ze heeft haar werkjas (geleidetuig) aan!

Toen begon de zoektocht naar een leuke naam. Geleidehond is wel heel erg algemeen. Toen ik in een aantal posts schreef over hoe ze ons als echte geleidekampioenen door de stad navigeren was de keuze gauw gemaakt, de Geleidekampioen was geboren! Op Facebook en Instagram schrijf ik over de avonturen die ze meemaken, dat zijn er nogal wat omdat geleidehonden overal mee naartoe mogen! Ook ben ik sinds kort begonnen met de #DagboekDinsdag serie. Hierin nemen de honden jullie om de beurt mee voor een dag. De oneven weken mag Lion mijn toetsenbord een dagje overnemen om zijn verhalen te vertellen en in de even weken is het de beurt aan Bobbi.

Waarom ik dit doe? Simpel. Ik vind het leuk om te schrijven en jullie zo een kijkje in ons leven te geven. Ook hoop ik hiermee wat inzicht te kunnen geven in het leven van een geleidehond en dat je zo steeds beter weet wat je nu wel of juist niet moet doen als je een geleidehond en zijn gebruiker tegenkomt in het wild!

Volg De Geleidekampioen op Instagram en Facebook!

Lion in zijn geleidetuig
Lion en Bobbi liggen op de vloer in de trein. Lion heeft zijn werkjas (geleidetuig) aan.