Miriam in de natuur met een fotocamera in haar handen.

Een van mijn creatieve hobby’s is fotografie. Sommige mensen vinden het misschien een beetje vreemd om me het ene moment met een stok te zien lopen en me op het andere moment met een camera in mijn handen te zien. Ik vind nog altijd een leuke uitdaging om mensen de wereld door mijn ogen te laten zien, op mijn manier.

Ik maak veel foto’s met mijn iPhone 14 pro, ook heb ik een Nikon D3200, al gebruik ik die de laatste tijd wel wat minder. De beste camera is de camera die je bij je hebt en ik ga, zoals zo veel mensen, niet vaak zonder telefoon de deur uit.

Door de jaren heen gebruikte ik verschillende manieren om mijn foto’s te bewerken. Ik begon in Adobe Lightroom en heb een tijdje een abonnement gehad. De maandelijkse kosten begonnen me tegen te staan en ik ben gaan zoeken naar een alternatief. Ik kocht een licentie voor Corel Aftershot en dit beviel me prima.

Toen ik in 2018 mijn eerste iPad pro 12,9″ kocht begon de zoektocht naar een app waarmee ik op de ipad makkelijk foto’s kon bewerken. Affinity Photo verscheen voor iOS en ik heb deze app gelijk gekocht. Geen maandelijks abonnement, gewoon een eenmalige aankoop. Het was wel erg zoeken naar informatie over hoe de app werkt maar na avonden Googlen en Youtube video’s kijken kreeg ik het in de vingers. Tot op de dag van vandaag gebruik ik deze app nog steeds. De iPhone foto’s bewerk ik regelmatig in de foto’s app van iOS, net zo makkelijk!

Hieronder vind je de diverse categorieën van de foto galerij. Het is een project in wording, de komende tijd wordt er meer toegevoegd.