Ik heb het over de pasta met feta en cherry tomaatjes! het klinkt echt heel simpel en dat is het ook! De combinatie vond ik erg lekker, al zeg ik er wel bij dat je moet zorgen dat je lekker zoete cherry tomaatjes hebt, anders is een beetje honing geen overbodige luxe! Ook heb ik wat aanpassingen in het recept gedaan en iets meer groente toegevoegd. Ga jij hem ook eens maken?
Recept
Ingrediënten:
- 160 gram (volkoren) pasta, ik gebruikte fusilli
- 1 blok feta
- 500 gram cherry tomaatjes
- 2 rode uien
- 1 paprika, ik gebruikte een paprika mix uit de vriezer
- Knoflook naar smaak, ik heb 2 teentjes toegevoegd
- Flinke scheut olijfolie.
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- Chili vlokken naar smaak
- Flinke draai zwarte peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pel de rode ui en snijd in halve ringen en snij de paprika in blokjes. Snij de knoflook fijn.
Doe alle groente en knoflook in een ovenschaal en doe hier de olijfolie bij.
Bestrooi met de Italiaanse kruiden, peper en chili vlokken en roer alles door elkaar.
Maak ruimte in het midden van het groente mengsel en leg hierin het blok feta kaas.
Besprenkel het blok feta met olijfolie en strooi er nog wat extra chili vlokken en oregano overheen.
Zet de schaal in het midden van de oven voor 25 a 30 minuten.
Kook de pasta net niet gaar, bewaar een kopje pasta water en giet de pasta af.
Haal de schaal uit de oven en prak en hussel alles goed door elkaar. De feta in combinatie met de olijfolie en de sappen uit de tomaatjes vormen de saus.
Roer de pasta erdoor en voeg wat pasta water door als het iets te droog is.
Zet de schaal nog 5 minuten in de oven zodat de pasta gaar kookt in de saus.
Haal de schaal uit de oven en laat even afkoelen, het is heet!
Eventueel kun je er nog een salade bij maken maar zo is het ook al erg lekker!