Mijn week in fotovlucht 001 – Treinen, verjaardag en gezelligheid

Soms zegt een foto meer dan duizend woorden. In de rubriek “Mijn week in fotovlucht” neem ik je mee in de dagelijkse beslommeringen. Zo krijg je een kijkje in mijn dagelijkse leven met mijn (soms turbulente) ups en downs. De foto’s zijn lang niet altijd perfect maar dat is het leven ook niet!
Bobbi zit voor me met haar kop op mijn knie

Maandag stond in het teken van een luie dag. De wekker liep vroeg af omdat Serge eigenlijk naar zijn massage opleiding moest maar hij was ziek geworden. Onze hondjes voelen het altijd goed aan als een van ons niet goed in z’n vel zit, dat betekent extra knuffelen dus! Gelukkig ging het gedurende de dag weer beter en na een goede nachtrust voelden we ons allebei een stuk beter en uitgerust. 

Collage met fotos. Linksboven Lion en Bobbi in de trein. Midden boven: Groen met oranje gekleurd gebouw. Rechtsboven: Bobb in tuig met nog uit haar bek. Midden: Lion en Bobbi voor letterkaart. Linksonder: gekleurde gebouwen. Midden onder: Lion en Bobbi liggen in de trein. Rechtsonder: ion en Bobbi liggen naast elkaar in de trein, lion steekt zijn tong uit naar Bobbi

Dinsdag gingen we met de trein naar Zaandam. Daar zit de oogarts van Serge en hij moet daar regelmatig heen om zijn zachte contactlens schoon te laten maken. Het is een aardige trip vanuit Harderwijk en omdat er steeds ellende is met de taxi waardoor hij nu al een aantal keren niet op zijn afspraak kon komen en dus een nieuwe afspraak moest maken, besloten we met de trein te gaan. En gelijk een mooi moment om weer eens wat fotos te maken en met de geleidehonden te trainen. 

Lion en Bobbi zitten naast elkaar voor een grote letterkaart.

Bij het oogziekenhuis is een groot bord op de buitengevel gemaakt met de tekst aan elkaar geschreven zoals het er ook uit ziet als je bij de oogarts een letter kaart moet lezen. Voor de blinde/slechtziende lezers onder ons, op het bord staat de tekst; ogen vormen de spiegel van lichaam en geest. De tekst staart aan elkaar geschreven, zonder spaties. 

Selfie van Miriam in de trein met een zonnebril op

Ook ben ik al tijden mijn filter bril kwijt, met die felle zomer zon is dit wel vervelend dus heb als tijdelijke oplossing even een goedkope zonnebril gescoord. Beter iets dan niets en die dikke puist op mijn kin nemen we maar voor lief, het leven is nu eenmaal niet altijd perfect!

Zwart-wit foto van een vis kraam

Woensdag heb ik een herstel dag ingelast. Ik was erg moe en besloot die dag rustig aan te doen. De visboer gaat binnenkort een paar weken met vakantie dus dit vond ik een excuus om een portie kibbeling te gaan halen. Altijd lekker! 

Zwart-wit selfie van Miriam

Het valt je misschien op dat allebei de fotos van woensdag in zwart-wit zijn gemaakt. Ik zat gewoon even niet zo lekker in mijn vel. Ik ben bijna jarig en op de een of andere manier voel ik me in die tijd vaak behoorlijk melancholisch. Mensen die in deze tijd zijn gaan hemelen, het feestje die ik zo graag zou willen vieren maar wat nooit van de grond komt. Ik bleef er die dag een beetje in hangen. Het is zoals het is, iedereen heeft wel eens een off day. 

Schotel met daarop een stuk taart. In de taart staan twee brandende kaarsen met een 3 en een 8

Donderdag geen foto’s gemaakt maar wel een gezellige avond met vrienden die een kleine pre-party kwamen vieren voor mijn verjaardag. Mijn beste vriendin is een dag voor mij jarig dus ik had taart met kaarsjes erop voor haar, vond ik leuk! Voor mezelf heb ik ook een setje kaarsjes meegenomen die ik uiteindelijk zondag op mijn taartje had gezet. Voor het idee, zie de foto! 

Lion heeft zijn kop op de schouder van Miriam en Miriam heeft een glimlach op haar gezicht.

De dag van mijn verjaardag begon met een te korte nacht slaap dus was Total los… de knuffel van Lion maakt alles goed, wat is het toch een schatje! 

Foto van Miriam met een lach op haar gezicht. Ze draagt een zwart jurkje en in de achtergrond hangen gitaren aan de muur.

In de avond gingen Serge en ik lekker uit eten bij het lokale steakhouse. We hebben lekker gegeten, het was binnen alleen veel te donker voor foto’s. 

Foto van twee barbecues met vlees erop.

Zaterdag hadden we een buurt BBQ. Het was gezellig en we hadden best wel wat mensen die mee wilden doen. De BBQ had wel een beetje opstart problemen maar uiteindelijk kwam alles goed! 

Miriam heeft een stukje taart voor zich op tafel staan en staat op het punt de kaarsjes uit te blazen.

Zondag kwamen mijn moeder en bonus vader gezellig langs voor een bak koffie en een stukje taart. Uiteraard moest ik mijn kaarsjes nog uitblazen en uiteraard heb ik een wens gedaan! En uiteraard vertel ik jullie niet wat mijn wens was! We hebben aansluitend ook nog lekker met elkaar gegeten. Al met al een gezellig weekend! 

Zoals je hebt kunnen lezen was het een week met ups en downs, zoals het leven eigenlijk ook gewoon is!  

Miriam
Miriam

Miriam Taylor, het gezicht achter deze website. Een beetje gek, een (grenzend aan het ongezonde) dosis humor en een zingende stuiterbal. Een gezellige, creatieve duizendpoot die positief in het leven staat!

Artikelen: 35

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.