#Dogbook | Modder, een verjaardag en geblaf!

6 mei was het de verjaardag van Bobbi! Deze dag konden we natuurlijk niet stilletjes voorbij laten gaan en moest gevierd worden!

Liever luisteren? Klik hieronder op play, leun achterover en ontspan!

6 mei 2023

Whoaahhh eerst even lekker uitrekken. is het al dag? Ik hoor schuivende voetstappen en de deur gaat open. “goeie morgen Bob, gefeliciteerd lieverd!” klinkt het slaperig. Oei, volgens mij moet vrouwtje nog even op gang komen. Die stinkende zooi drinken, koffie ofzo. “Kom eens hier Bobbi!” Dat doe ik uiteraard meteen, als vrouwtje me bij zich roept als ze op de bank zit is het meestal knuffeltijd! “Gefeliciteerd jarige job!” Vrouwtje geeft me een kus op mijn kop. Doet ze wel vaker, ze vindt het vast heerlijk om een snuit vol haar te hebben, ach als ze er maar gelukkig van wordt, dat betekent meer knuffels voor mij! Oh, hey Lion! Kom erbij, nee niet op m’n staart, oelewapper! 

Na wat een eeuwigheid leek te duren gaan we eindelijk naar buiten en man, dat lucht op! “Mijn hemel, wat heb jij gegeten gisteren? Je stinkt als een Bunzing!” Geen idee wat een Bunzing is maar ach, het zal wel. WOEIOEIOEI! Lion moet weer gek doen hoor! Oh hij krijgt al op z’n lazer. Oh maar dit kan ik niet laten gebeuren toch? WOEIOEI! “Bobbi, FOEI!!” Ai, foute boel, sorry vrouwtje! Wat is dat toch met die mensen? Zij mogen de hele dag hun muil het werk laten doen maar als wij het doen krijgen we gezeur. “Je mag dan wel jarig zijn Bob, maar nu ga je luisteren!” Al goed, lekker naar huis dan maar. 

Na even gegeten te hebben en een welverdiend verjaardgsdutje te hebben gedaan moeten we bij onze baasjes komen. Ik hoor nog iets over Hei en Trein en dan gaan we op weg. Uiteraard volg ik alle commando’s op en zet ik vrouwtje bij het incheckpaaltje op het station neer. Lion moet er weer tegenaan springen hoor, waarom is hij toch altijd zo’n clown? Nu ook weer terwijl de trein binnen komt, staat hij daar te janken als een uit de kluiten gewassen puppy, doe toch eens normaal! 

In Ermelo aangekomen gaat het er al niet beter op, “Lion naast!” Oef, de baas klinkt wel heel boos nu! Hey, wat ruik ik? Moeten we hier naar binnen? Yes, het is de dierenwinkel! Braaf loop ik naast het vrouwtje mee en ik zie me daar toch een hoop speelgoed! Echt zo leuk! Vrouwtje houdt me een speeltje voor en vraagt of ik die leuk vind. Ik negeer het speeltje volkomen. Gelukkig snapt vrouwtje haar eigen stommiteit, ze zou toch moeten weten dat ik niet met speelgoed mag spelen als ik aan het werk ben? Ook al is de verleiding nog zo groot! “Sorry Bobbi, dat was wel echt ontzettend dom van me! Kom maar, ik doe je tuig wel even af!” Nieuwsgierig snuffel ik wat rond en samen kiezen we een nieuwe knuffelbeer uit. Hey, wat is dat? vrouwtje noemt het een snuffelmat. Klinkt tof, mag die ook mee? “Naar de kassa Bobbi, zo is het wel genoeg!” Zou je denken? Vrouwtje kon het nu al bijna niet meer dragen en dan was ze ook nog bijna onze botten vergeten! “Zo, is dat niet veel te veel speelgoed voor een hond?” vrouwtje lacht en vertelt de verkoper dat dit voor mij en Lion is en dat ik jarig ben vandaag. Wow, we krijgen daarom twee mega grote koeken mee! “Die gaan ze maar mooi delen denk ik” hoor ik vrouwtje tegen de baas zeggen. Dat zullen we nog wel eens zien! 

Na een lange wandeling waarbij we keihard moesten werken, mochten we eindelijk los. We waren op de Hei! Grote open velden om lekker te rennen en te spelen! Lion moest natuurlijk laten horen dat hij er was, echt iets voor hem! Maar wat was dat? Modderplassen! Lion en ik hadden me daar toch een dikke pret! Rennen en keihard blaffen, zelfs ik deed even mee! Even uitschudden, oh niet hier? Jammer joh! en we kregen ook nog een groot stuk koek, dat ging er wel in! 

Na wat een eeuwigheid leek kwamen we uiteindelijk aan bij een terras. Het rook echt heerlijk maar eigenlijk was ik ook gewoon te moe om er iets van te vinden. Wat was dat? Regen! Vrouwtje begint me toch een partij te mopperen over het zoveelste natte pak. Hallo, jij hebt tenminste nog iets over je vacht aan, mijn vacht is nat! 

Thuisgekomen moesten we dan ook goed droog geblazen worden. Ik heb er geen probleem mee, zeker niet als ik ook even geknuffeld word tussendoor. Lion moest natuurlijk weer dom doen en laten zien hoe goed hij is in tapdansen, wat dat ook mag zijn! Nou genoeg meegemaakt voor een dag, ik ga m’n mand in! 

Liefs,

Bobbi

Miriam
Miriam

Miriam Taylor, het gezicht achter deze website. Een beetje gek, een (grenzend aan het ongezonde) dosis humor en een zingende stuiterbal. Een gezellige, creatieve duizendpoot die positief in het leven staat!

Artikelen: 35

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.