De internationale dag van de geleidehond

Het is vandaag de internationale dag van de geleidehond. Een mooi moment om onze geleidekampioenen in het zonnetje te zetten!

Het is vandaag de internationale dag van de geleidehond. Een mooi moment om onze geleidekampioenen in het zonnetje te zetten!

Ga er maar aan staan.
Al jouw impulsen negeren terwijl je zo graag achter die ene kat aan zou willen rennen.
Jezelf beheersen om niet even lekker te snuffelen onderweg.
Je in drukke situaties mengen waar jouw vrouwtje het liefst ook zo snel mogelijk vandaan wil. Zorgen dat wij nergens tegenaan lopen of zomaar de weg op lopen.

Natuurlijk mogen jullie ook hond zijn en je wel lekker uitleven als je niet aan het werk bent. Maar een geleidehond zijn is een belangrijke baan voor jullie, en het levert me zo veel op! Meer energie, niet steeds naar de grond turen met nek klachten als gevolg. Weten dat ik veilig thuiskom, zelfs als jij en ik onze dag niet hebben.

Lieve Bob, dat we nog maar veel avonturen mee gaan maken en nog vele internationale geleidehonden dagen gaan vieren!

En natuurlijk ook alle lof naar Geleidehondenschool Herman Jansen, die zo hun best doen en veel tijd en liefde in de opleidingen steken. Ook een dikke pluim naar alle gastgezinnen die de honden een jaar lang in huis en hart opnemen om ze klaar te stomen voor de opleiding!

En ondanks dat Lion niet mijn geleidehond is, wordt hij natuurlijk ook in het zonnetje gezet! Onze gekke clown waardoor ik nooit meer een ochtend humeur heb, zelfs niet als hij weer het laatste woord moet hebben, WOEIII!! En zo mooi om te zien hoe hij Serge met een nooit stoppende enthousiasme door het leven sleurt!

Miriam
Miriam

Miriam Taylor, het gezicht achter deze website. Een beetje gek, een (grenzend aan het ongezonde) dosis humor en een zingende stuiterbal. Een gezellige, creatieve duizendpoot die positief in het leven staat!

Artikelen: 35

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.