Die zag ze niet aankomen, wij wel! 

Je hebt wel eens leuke bloopers als je slecht ziet. Als je geluk hebt is het er maar een per dag, in mijn geval heb ik de bijnaam lompe Leontien niet voor niets! Ook is het een gegeven dat veel goedziende mensen niet uitkijken. Dat blijkt! Soms zorgt deze combi voor hachelijke situaties. 

Liever luisteren? Klik hieronder op de play knop en leun lekker achterover!

Het begon al goed in de supermarkt. Heb serieus 3 rondjes rond het groente schap gelopen opzoek naar lente ui. Dit heb ik al vaker gehaald en lag altijd op dezelfde plek.  Zuchtend zoek ik een medewerker om het te vragen, pakt hij het product gelijk daarvandaan waar ik al meerdere keren gekeken had en het echt niet had gezien. In een poging mijn irritatie om te buigen maak ik een grapje dat ik mijn geleidehond dus echt niet voor mijn zweetvoeten heb, die arme man wist niet of hij nou moest lachen of niet. 

Daarna liepen we met z’n vieren terug naar huis vanaf de supermarkt. Pat met een mega doos met boodschappen waar we een soort MacGyver actie uitvoerden met een magazine (sorry, geen duct tape) een bodem moesten vormen omdat er een gat in zat, Serge en ik met geleidehond en tassen en Kim met taststok en een tasje boodschappen. Steken Kim en ik samen de weg over, roept Pat vanaf de overkant “kijk uit, fietser!” Die hadden we allebei ff gemist. Geen ongelukken, ik riep nog een “sorry, zag je niet” en ging de stoep op. Het meisje in kwestie had een koptelefoon op zag ik in het voorbij gaan. 

Terwijl Kim en ik lachen en een dolletje maken over dat we daarom dus een stok en hond nodig hebben, zie ik dat meisje op de fiets omkijken. Ik snap het wel hoor, een loslopende blinde in het wild is natuurlijk ook wel een beetje gek! Ik zag een geparkeerde auto op de hoek staan en telde een plus een bij elkaar op. Zij bleef maar omkijken en voor ik nog iets kon zeggen, BENG!! Vol in de achterbak van die geparkeerde auto geknald! Ze had blijkbaar niets, afgezien van een gekneusd ego. Denk ook niet dat het hielp dat Kim en ik de slappe lach kregen en daar niet mee op konden houden…  

Moraal van het verhaal, als je een loslopende VIP in het wild spot mag je best even kijken hoor! Maar kijk dan wel uit je doppen! 

Wat is het stomste wat jij pas hebt meegemaakt?

Miriam
Miriam

Miriam Taylor, het gezicht achter deze website. Een beetje gek, een (grenzend aan het ongezonde) dosis humor en een zingende stuiterbal. Een gezellige, creatieve duizendpoot die positief in het leven staat!

Artikelen: 35

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  1. Ik assisteer een kennis, die volledig blind is en ook een veel te lieve en te mooie geleidehond heeft. Hij (de kennis) warmt af en toe zo’n kant-en-klaar maaltijd op in de magnetron. Een paar weken geleden ook. Gaatjes er in prikken en 10 minuten op medium. Vanwege de geur bleek het achteraf een nieuw blok kaas te zijn van een pond met bijna dezelfde afmeting als die maaltijden. Dat was natuurlijk niet de bedoeling. 😉