Een geleidehond: de nadelen

Hoewel een geleidehond natuurlijk het ultieme hulpmiddel is, zijn er ook wat nadelen aan het hebben van ene geleidehond!

Vorige week hebben we het gehad over de voordelen van het hebben van een geleidehond. Een geleidehond is natuurlijk een ultiem hulpmiddel maar er zijn zeker ook nadelen! Een geleidehond is een levend wezen die verzorging nodig heeft, het is geen hulpmiddel die je na gebruik even aan de kapstok hangt. Sommige punten zijn vanzelfsprekend en een aantal punten overlappen ook met elkaar. Toch hopen we je zo een indruk te geven over hoe het is om een geleidehond te hebben.

Disclaimer: Dit zijn onze ervaringen als geleidehonden gebruiker. We zijn geen professionals en hebben natuurlijk niet alle wijsheid ter wereld. Wel denk ik dat we na 1 en 2 jaar geleidehonden te hebben gehad, we onszelf wel ervaringsdeskundige mogen noemen! 

Welke nadelen kun jij bedenken aan het hebben van een geleidehond? En als je al een geleidehond hebt, ervaar jij nadelen van het hebben van een (geleide)hond die niet genoemd zijn in deze video?

Miriam
Miriam

Miriam Taylor, het gezicht achter deze website. Een beetje gek, een (grenzend aan het ongezonde) dosis humor en een zingende stuiterbal. Een gezellige, creatieve duizendpoot die positief in het leven staat!

Artikelen: 35

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.