VLOG | Ziezo, dat was de ZieZo beurs 2022

Het was eindelijk zo ver! Nadat de beurs in 2020 niet doorging en in 2021 alleen online kon worden gehouden, vond ik het dit jaar zeker de moeite waard om weer eens naar de ZieZo beurs te gaan.

Klik hier om direct naar de vlog te kijken

Het was eindelijk zo ver! Nadat de beurs in 2020 niet doorging en in 2021 alleen online kon worden gehouden, vond ik het dit jaar zeker de moeite waard om weer eens naar de beurs te gaan. 

Voor de mensen die niet weten wat de ZieZo beurs is, het is een beurs waar blinden en slechtzienden terecht kunnen voor allerlei hulpmiddelen, gadgets en organisaties die op allerlei manieren iets te bieden hebben om het leven met een visuele beperking/handicap/uitdaging makkelijker en/of leuker te maken. 

De avond ervoor zijn we naar een concert geweest en de wekker liep dus even veel te vroeg af! 

Om te lezen hoe onze honden deze dag beleefd hebben, check de Dagboek Dinsdag van deze week.

De hondjes kregen eten, wij een sloot koffie en we gingen met de trein naar Utrecht CS en van daaruit naar het Beatrix gebouw waar de beurs gehouden werd. Het was in ieder geval goed bezocht en we besloten eerst even een rustig plekje uit te zoeken en orde op zaken te stellen. We konden gelijk doorlopen naar een workshop van Annemiek van Munster. Annemiek is onze collega slechtziende, blogger/vlogger, schrijfster en ik was heel benieuwd wat ze te vertellen had. Ondanks dat ik al vanaf mijn geboorte slechtziend ben, ben ik altijd benieuwd naar hoe anderen dingen beleven en ik geloof altijd dat je van elkaar een hoop kunt leren! 

De workshop was een heerlijk feest der herkenning. De struggles, het proces naar acceptatie, of zoals Annemiek het mooi verwoordde, het respecteren en omarmen van je handicap. Hier kan ik me zeker in vinden. Het is iets wat bij je hoort maar je mag ook zeker balen als er dingen zijn die je graag zou willen doen maar vanwege je beperking niet mogelijk zijn. Ze presenteerde haar workshop met een gezellige dosis humor, daar hou ik van! Ook kregen we aan het einde een leuke goodiebag mee naar huis! Later hebben we Annemiek nog even gesproken en we konden natuurlijk niet vertrekken zonder Geleidehond Yoko even te aaien!

Na de workshop zijn we even een rondje gaan lopen om te zien (ja ja, ze doet het hoor!) wat er te beleven viel! Ineens begonnen onze honden zich onrustig te gedragen en hoe kon het ook? We moesten natuurlijk even langs de stand van onze hondenschool Herman Jansen om gedag te zeggen! Bobbi helemaal door het dolle natuurlijk! Ook leuk om een gezicht bij de naam en stem te hebben die je vaker aan de telefoon hebt gehad! 

Het was druk dus we besloten dat het tijd was voor lunch. Dat ging er wel in! Al kwamen we later bij een stand waar iemand van Visio uit stond te leggen wat een Airfryer voor meerwaarde kan hebben als je het allemaal niet goed ziet, er waren snacks! Ik had nog wel wat vragen willen stellen maar de dingen gaan super vlug op zo’n dag.

Voor de rest hebben we nog een praatje gemaakt met iemand van Running Blind, een organisatie die mensen helpt die willen (beginnen met) hardlopen en bijvoorbeeld op zoek zijn naar een buddy. Ook werden we aangesproken door iemand van Komt Het Zien, een service waarbij je, bij theaterbezoek, een soort tolk krijgt die je vertelt wat er op het toneel gebeurt. Hier had ik zeker nog wel heen gewild maar zoveel te doen en zo weinig tijd… 

We hebben ook nog een tussenstop gemaakt bij de Low Vision Shop. Serge en ik waren allebei toe aan een nieuwe herkenningsstok, Kim wilde een rolpunt voor haar stok en ik heb na lang wikken en wegen toch maar eens een sprekende keukenweegschaal aangeschaft. Omarm de hulpmiddelen! 

We zijn gezellig geëindigd bij de hondenschool waar het nu een stuk rustiger was. De hondjes lekker kroelen en knuffelen en wij een gezellig kletskwartier houden! 

Hierna was het echt tijd om naar huis te gaan, het was een lange dag! Voor een leuke sfeer impressie, check onderstaande video! 

Miriam
Miriam

Miriam Taylor, het gezicht achter deze website. Een beetje gek, een (grenzend aan het ongezonde) dosis humor en een zingende stuiterbal. Een gezellige, creatieve duizendpoot die positief in het leven staat!

Artikelen: 35

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.