#DagboekDinsdag – Sleurend over de ZieZo beurs!

In deze dagboek dinsdag vertellen Lion en Bobbi over hun eerste keer op een drukke ZieZo beurs. Wie blaft het eerst denk je?

Liever luisteren? Klik op play, leun achterover en geniet!

11 oktober

Vorige week was er even geen #DagboekDinsdag, vrouwtje voelde zich niet fit en we kunnen haar moeilijk dwingen om onze belevenissen op te schijven. We hebben onze lieve hondenkoppies even bij elkaar gestoken en besloten dat we deze dagboek disndag samen gaan schrijven! We zijn vorige week samen met onze baasjes op stap geweest en we hebben zoveel te vertellen!

Het was vroeg dag en nog voordat we uit gelaten werden kregen we al te eten, dat is vreemd! Maar wat maakt het uit? Eten! We gingen al gauw op pad richting het station. Nog even gauw plassen, goed idee vrouwtje! Op het station was het gezellig druk, die mensen zijn leuk! Oh de trein, hup vooruit met de pup! 

Hmm ik weet niet waar Lion nou zo’n last van heeft hoor, hij is erg onrustig! Ik doe natuurlijk alles goed he? Oh wat zei je Lion? Heb je zo’n dorst? Is dat het? Onze baasjes snappen er gewoon helemaal niks van! 

Ho eens even Bob, ik dacht dat we het samen zouden schrijven, hier met die pen! Oke, we kwamen dus aan op station Utrecht CS, die is groot joh! Maar goed, ik storm samen met mijn baas door de hal en hup, naar de poortjes! “gaan we de goede kant op?” Hoor ik vrouwtje vragen. Wij moeten tenslotte even onze zaken kunnen doen voordat we, nou ja, gaan doen wat de bazen willen doen. Geen idee…

Ja Lion, we weten wel hoe fantastisch jij bent hoor! Nou toen hij drinken had gehad, deed hij eindelijk weer normaal zeg! Nu gingen we weer naar het station. Gaan we nu alweer weg? Oh wacht, we gaan er nu aan de andere kant uit, das gek! Maar vrouwtje zegt dat het goed is en dat ik de lift moet zoeken. Prima, je dacht toch niet dat ik ging traplopen of wel soms? Maar we gingen het gebouw binnen en wow, wat was het druk! 

Ja echt he Bob? Al die mensen, ik ruik honden! “Rustig Lion, rechts vooraan!” oke oke, ik ga al! WOEI! Tuurlijk Bobbi moet weer blaffen hoor! “FOEI BOBBI!” Yes, Bobbi krijgt op haar lazer! Zij liever dan ik… Maar dan moet ik ineens op zoek naar de lift en gaan we naar boven! Wat een rust, even slapen hoor!

Laat Lion maar slapen, ik knuffel wel met vrouwtje! Dan moeten we ze naar een ruimte brengen met allemaal stoelen erin. Workshop ruimte hoor ik vrouwtje zeggen! Er komen veel mensen binnen en over het algemeen gaat het allemaal prima. Er ging wel iemand bijna op mijn poot staan (hoe durven ze?) maar toen… kwam mijn collega geleidehond Yoko binnen! Nog voordat vrouwtje iets kon zeggen MOEST ik even vertellen dat ik er ook ben! “geeft niet hoor, mijn vorige hond was ook nogal luidruchtig”. Hoezo? Wie? Ik? Luidruchtig? 

Ja die Bobbi weer hoor, die moest zich weer lekker misdragen. Na die workshop gingen we weer aan de wandel. Dat is leuk! Ik loods baasje tussen alle mensen en honden door. Dit is wel moeilijk hoor, ik stond af en toe neus aan neus met een collega geleidekampioen. Officieel mag zoiets natuurlijk niet maar ik denk dat baasje zijn enige oog maar een beetje dichtkneep die dag. Of hij zag het gewoon niet…

Wow, ik ruik bekenden! De hondenschool! Blij storm ik op Wendy en Nicky af, leuk! “Bob, rustig!” Sorry Wendy, werd ff te enthousiast! Veel tijd om te knuffelen is er niet want het is echt heel druk! We wandelen verder zonder gekke dingen. Wel kwamen we een waterbak tegen, zit er nog een slok in? Lion is veel te druk om te drinken. En dan straks weer klagen dat hij dorst heeft zeker? Drama koning!

De mensen vinden het lunchtijd, daar zijn wij het wel mee eens! Wat? Mag ik dat stukje brood hebben? Niet? Jammer… Nog maar een slok water gaat er ook wel in! Ineens ruiken onze neusjes nog meer lekker eten en we gaan er allemaal op af! Patat! Baasje heeft ook een stukje patat voor me bewaard en ze laten me kwijlend bij de stand staan. Gemeen hoor!

Na nog een rondje lopen komen we terug bij de stand van de hondenschool waar het nu een stuk rustiger is. Lion en ik kunnen nu lekker met de trainers knuffelen! Dat laten we ons geen twee keer zeggen natuurlijk! Lekker kroelen terwijl baasje en vrouwtje staan te ouwehoeren. Ze doen maar, ik lig hier goed!

Ja leuk he Bob, ik vond het ook lekker om even over mijn buik geaaid te worden! Waarom ze daar nou zo om moeten lachen snap ik ook niet helemaal, maar oke dan!

Nu is het wel tijd om te gaan vind ik! Eerst even met mijn eigen zaken bemoeien en hop, naar het station! Dat is raar, vrouwtje loopt er vandoor met Bobbi, ik moet bij de baas blijven.

Ja joh, ik mocht nog even werken met vrouwtje. Ik ruik rookworst, lekker! En dan krijg ik het commando “Zoek de baas! Tempo, tempo!” Dat laat ik me geen twee keer zeggen en we stormen door de centrale hal van Utrecht CS, dat was gaaf! Mag ik dan nu een stukje worst? “Nee Bob, veel te zout voor jou! Maar ik heb wel een snoepje voor je omdat je het supergoed gedaan hebt. Ben trots op je!”

Nou in de trein hebben we geslapen joh! Het was een lange dag. Bij thuiskomst zijn we gelijk onze mandjes in gedoken, het is mooi geweest!

Dikke poot,

Lion en Bobbi

Lion en Vobbi zitten voor de ingang van de ZieZo beurs. Er hangen rood met witte ballonnen in de achtergrond. De foto is rond uitgesneden.
Miriam
Miriam

Miriam Taylor, het gezicht achter deze website. Een beetje gek, een (grenzend aan het ongezonde) dosis humor en een zingende stuiterbal. Een gezellige, creatieve duizendpoot die positief in het leven staat!

Artikelen: 35

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.