De jodel-woei club

#DagboekDinsdag

27 september 2022

Yo Dogbook,

Wat een weer de laatste dagen! Als ik mijn kop even optil op deze grauwe morgen weet ik het wel. Ik ga nog een extra dutje doen! “Goede morgen Lion!” Ja het zal wel vrouwtje, het is donker en ik hoor water druppelen, laat dat goeie maar weg! Hey, toch even de baas begroeten! “Jahoor, moet je je natte snuit weer aan me afdrogen?” Ik vind dat een leuk spelletje dus ga er nog even mee door denk ik! Hmm ik ruik die geur, koffie noemen ze dat! Voor de koffie zijn mijn mensen geen knip voor de snuit waard!

Wat zeggen ze nu? Bos? Oké wanneer gaan we? Nu? Ik kan mijn blijheid maar niet onder controle houden! “Het is ook echt een clown he?” Zegt vrouwtje. Nou dan wel een geleideclown he? In het bos rennen Bobbi en ik lekker rondjes, even gek doen! Hey, in de verte zie ik mijn labradoodle vriendje Milo aankomen! Dat wordt leuk! Waarom wil hij nou niet spelen dan? “Ja, we hebben er al een lange wandeling opzitten” hoor ik de vrouwbaas van Milo zeggen. Lekker dan…

Hmm de brokken zitten erin, nu maar even een uurtje slapen in mijn lekkere mand! “Goed zo jongen, lekker uitbuiken!” Wat een leven heb ik toch! Nog even gek doen met Bobbi, we doen soms wel eens een wedstrijdje touwtrekken, dat is een leuk spelletje! natuurlijk win ik altijd, dat moet ik er ook wel ff bij zeggen!

Ik mag weer aan het werk, leuk! Waar gaan we heen? ‘Lion, doe eens even rustig!” Sorry baas, mijn enthousiasme neemt het wel eens van me over! Ik ruik lekkere etensgeurtjes, daar lust ik ook wel wat van! “Lion, hier en af!” Oké, oké, ik ga al onder de tafel liggen. Geleidehonden mogen gewoon mee naar dingen als de snackbar en de winkels, al die verleidingen! Maar de baas zegt dat ik het prima doe!

Hey, die trap ken ik! Waar moeten ze nou om lachen? Hier moeten we heen toch? “Goed zo Lion, zoek de trap!” En daarna de deur, de lift en dan weet ik precies waar we zijn! Hier moet baasje vaak zijn voor zijn pianoles en voor koor. Een soort van samenhangend geloei waarbij ik me als een echte kampioen moet gedragen. Is soms wel lastig hoor, al die mensen heb ik het maar druk mee! Maar eind goed, al goed we gaan er weer vandoor! Mag ik je dan echt niet de trap af trekken baas? Hmm mag ook nooit wat…

Thuis aangekomen moet ik wel even worden afgedroogd, de herfst is toch echt begonnen! Ik eindig de dag waar hij begonnen is, lekker in mijn warme mand!

Dikke poot,

Lion

Foto beschrijving: Lion ligt op de grond met zijn geleide tuig om.

Miriam
Miriam

Miriam Taylor, het gezicht achter deze website. Een beetje gek, een (grenzend aan het ongezonde) dosis humor en een zingende stuiterbal. Een gezellige, creatieve duizendpoot die positief in het leven staat!

Artikelen: 35

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.