#DagboekDinsdag de Doodleclub

Wat begon als een gewone dag eindigde met de doodles in het bos!

13 september 2022

Hey dogbook,

Woah, eerst even uitrekken… heerlijk! een nieuwe dag, goedemorgen Bobbi! Zouden vrouwtje en de baas al wakker zijn? Wacht eens, ik hoor iets! Voetstappen, de deur gaat open! “Goede morgen Lion, lekker geslapen jongen?” Ik vind het vrouwtje best lief hoor maar dan storm ik op mijn vlos af, hebbes! “Lion, ga de baas maar wakker maken!”. Dat is leuk, met mijn vlos tussen de kaken ren ik naar de slaapkamer. Wat is dat nou? Waarom is die ruimte tussen de muur en de grote mand van mijn baas toch zo smal?? Gelukkig, daar komt de baas al en geeft me een aai over mijn kop. Of dat zou hij doen als ik er niet met mijn vlos vandoor zou zijn gegaan, die krijgt hij niet!

“Lion, hier! Hey, stop eens met uitrekken en tijd rekken, hier en naast!” Oei die toon voorspelt niet veel goeds, ik denk dat ik maar ff moet gaan luisteren… Yeah, naar buiten dan maar! “Lion!”. Oh die baas van mij, mag ik je de trap niet afsleuren dan? Nou vooruit dan. Als we buiten zijn ruik ik allemaal geuren. Er zit een kat in de bosjes, er loopt een hond verderop in de straat, er huilt een kind. En ik moet met de baas mee. Hahaha ik zie dat Bobbi haar werkjas heeft aangekregen, zij moet lekker werken! De baas geeft een rukje aan mijn riem, trok ik nou echt zo hard? Viel wel mee toch? En toen, kreeg ik vrij, dat lucht op!

Bobbi en ik stormen tegelijk de voordeur binnen, we zijn vrij! Genieten! Toch even een spelletje touwtrekken, Bobbi, doe je mee? Dat duurde niet lang, zo sterk is ze nou ook weer niet, wat een watje! Wat? Brokjes? Komt u maar! Ik zal maar even doen wat de baas vraagt, voor een goedgevulde etensbak doe ik alles!

Ineens zegt vrouwtje iets, WE GAAN NAAR HET BOS!!! “Nee Lion, nog even wachten” klinkt het. Hmm maak je me blij met een dooie kat, eh mus?? Maar even later is het toch zover, we gaan naar buiten. Ik spits mijn oren, ik hoor geblaf. Geblaf? En jahoor daar komt de auto aanrijden en wie kwam daaruit? Het gezin waar ik ben geboren! En ik zie Meisje en Zusje in de auto, dat wordt feest! We werden zo achterin de auto gezet en mijn baasje en vrouwtje gingen mee!

Wat een lol in het bos! We hebben gerend en gespeeld en een teckel was ook erg leuk! Al dacht die teckel daar volgens mij anders over… Maar we hebben gerend en kregen heerlijke snacks en lekker vers drinkwater, een koningsmaal! Het is alleen zo jammer dat we dan ook weer naar huis gaan. Hup, de auto in en daar gingen we dan! Bij thuiskomst mochten we een stukje los over straat! Al riep vrouwtje wel dat we naar huis moesten. Mogen we dat stukje rennen? Prima vrouwtje!

Ik moest zelf ook nog even werken, ze moesten eten halen. Wat is er mis met brokjes? die eten wij toch ook? Maar zo trouw als ik ben stond ik gelijk naast mijn baas! Vrouwtje maar lachen…. “Die hond van jou, zelfs al moest hij je naar de maan brengen, dan doet hij het ook nog”. Wat ze met de maan bedoelt weet ik niet maar waar mijn baas heen gaat, ga ik ook mee!

Nu maar eens lekker slapen na alle bezigheden, het was een mooie dag. Ik ga vast dromen over rennen in het bos, of misschien wel over die kat in de struiken, ooit ga ik hem opjagen!

Dikke poot,

Lion

Miriam
Miriam

Miriam Taylor, het gezicht achter deze website. Een beetje gek, een (grenzend aan het ongezonde) dosis humor en een zingende stuiterbal. Een gezellige, creatieve duizendpoot die positief in het leven staat!

Artikelen: 35

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.